Szerintem. (Igazából biztos vagyok benne, de csak szerényen!) Amikor nekiálltam, még magam sem gondoltam, hogy ennyire jó lesz, de őszintén: nagyon megéri nyitottnak lenni erre az alternatív pizzára. Valószínűleg találkoztál már több verzióval is a neten, íme most az enyém, ami jó eséllyel azoknak is ízleni fog, akik nem szeretik a karfiolt.
◼️ Elkészítési idő: kb. 50 perc
◼️ Adag: 1 kisebb pizza (nekem 2 étkezésre elég)
Hozzávalók
- 35 dkg karfiol (fagyasztottat használtam, ha te frissel dolgozol, akkor ez a tisztítás utáni mennyiség legyen)
- 5 dkg kukorica
- 10 dkg zsírszegény, darált pulykahús
- 5 dkg csiperkegomba
- 20 dkg hámozott, egész paradicsom paradicsomlében (konzerv)
- 1 tojás
- 1 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 kk. nyírfacukor
- 5 dkg light trappista sajt
- 3 dkg light mozzarella
- 1 tk. útifűmaghéj
- 1 ek. kókuszolaj
- néhány spenótlevél
- Himalája só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
Elkészítés
A karfiolt pár percre dobd sós, forrásban lévő vízbe, szűrd le, majd aprítóban aprítsd durvára. Szedd ki egy tálba, add hozzá a tojást, egy kis sót, az útifűmaghéjat és a rozslisztet. Keverd pépesre, és simítsd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ezt egy kanál segítségével tudod megtenni, mivel nem nyújtható a massza, hanem lágy, krémes. 200 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel süsd 15 percig, közben készítsd el a szószt és a feltétet.
A raguhoz a kókuszolajon pirítsd le a paradicsom felét, a darált húst és a kukoricát. Adj hozzá sót, borsot, 1 kk. nyírfacukrot, egy csipet bazsalikomot és oregánót. Szedd ki egy tálba, tedd a serpenyőbe a maradék paradicsomot, adj ehhez is némi sót, bazsalikomot, oregánót és 1 kk. nyírfacukrot.
Az elősütött tésztán simítsd el a szószt (kevésnek tűnhet, de a raguban is van, ill. a lágy tészta tetejére nincs szükség többet tenni). Halmozd rá a ragut, szórd meg a lereszelt trappista sajttal és morzsold rá a mozzarellát is. Helyezd el rajta a felszeletelt gombát, hintsd meg némi sóval, és tedd rá a spenótleveleket. Told vissza a sütőbe még további 10-12 percre, amíg készre sül.
A pizzát egy tányér segítségével tudod fejre borítani, és így szépen egyben marad, amikor kiveszed a tepsiből. Lehet, hogy ha hagynád kihűlni, akkor egy lapáttal is kivehető volna, de a pizzát forrón kell enni. ;) (Melegítve ettem meg a maradékát, és úgy is finom volt egyébként.)
A tészta nem ropogós, és önmagában kóstolva lehet érezni, hogy karfiolalapú, viszont a feltéttel annyira hangsúlytalanná válik mindez, hogy csak a finom, gazdag, olaszos ízek dominanciáját fogod észlelni.
A pizza kb. 780 kcal-t tartalmaz, nekem ennek a fele elég egy főétkezésre, így a 390 kcal bevitele egy ebédre eléggé optimális. Fehérjében dúskál, viszont sajnos zsírokban sem igazán szegény, ezt vedd figyelembe, ha diétázol.
Nagyon kíváncsi vagyok, tetszett-e, szerintem bombabiztos a recept. ;) Írd meg a véleményedet kommentben!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
BahariAnna 2019.08.18. 18:30:12
Egyébként spórolni is nagyon szeretek, mert minek vegyek meg valamit drágábban ha picit odafigyeléssel meg tudom vásárolni kevesebbért? www.ujsagomat.hu/penny-market/ Nemrég találtam ezt az oldalt, fent van az összes szórólap, amit amúgy a postaládádba kapnál.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal