A legjobb karfiolpizza

Szerintem. (Igazából biztos vagyok benne, de csak szerényen!) Amikor nekiálltam, még magam sem gondoltam, hogy ennyire jó lesz, de őszintén: nagyon megéri nyitottnak lenni erre az alternatív pizzára. Valószínűleg találkoztál már több verzióval is a neten, íme most az enyém, ami jó eséllyel azoknak is ízleni fog, akik nem szeretik a karfiolt.

2_5.png

◼️ Elkészítési idő: kb. 50 perc

◼️ Adag: 1 kisebb pizza (nekem 2 étkezésre elég)

Hozzávalók

  • 35 dkg karfiol (fagyasztottat használtam, ha te frissel dolgozol, akkor ez a tisztítás utáni mennyiség legyen)
  • 5 dkg kukorica
  • 10 dkg zsírszegény, darált pulykahús
  • 5 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg hámozott, egész paradicsom paradicsomlében (konzerv)
  • 1 tojás
  • 1 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2 kk. nyírfacukor
  • 5 dkg light trappista sajt
  • 3 dkg light mozzarella
  • 1 tk. útifűmaghéj
  • 1 ek. kókuszolaj
  • néhány spenótlevél
  • Himalája só
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó

 

Elkészítés

A karfiolt pár percre dobd sós, forrásban lévő vízbe, szűrd le, majd aprítóban aprítsd durvára. Szedd ki egy tálba, add hozzá a tojást, egy kis sót, az útifűmaghéjat és a rozslisztet. Keverd pépesre, és simítsd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ezt egy kanál segítségével tudod megtenni, mivel nem nyújtható a massza, hanem lágy, krémes. 200 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel süsd 15 percig, közben készítsd el a szószt és a feltétet.

1_7.png

A raguhoz a kókuszolajon pirítsd le a paradicsom felét, a darált húst és a kukoricát. Adj hozzá sót, borsot, 1 kk. nyírfacukrot, egy csipet bazsalikomot és oregánót. Szedd ki egy tálba, tedd a serpenyőbe a maradék paradicsomot, adj ehhez is némi sót, bazsalikomot, oregánót és 1 kk. nyírfacukrot. 

Az elősütött tésztán simítsd el a szószt (kevésnek tűnhet, de a raguban is van, ill. a lágy tészta tetejére nincs szükség többet tenni). Halmozd rá a ragut, szórd meg a lereszelt trappista sajttal és morzsold rá a mozzarellát is. Helyezd el rajta a felszeletelt gombát, hintsd meg némi sóval, és tedd rá a spenótleveleket. Told vissza a sütőbe még további 10-12 percre, amíg készre sül.

3_4.png

A pizzát egy tányér segítségével tudod fejre borítani, és így szépen egyben marad, amikor kiveszed a tepsiből. Lehet, hogy ha hagynád kihűlni, akkor egy lapáttal is kivehető volna, de a pizzát forrón kell enni. ;) (Melegítve ettem meg a maradékát, és úgy is finom volt egyébként.)

A tészta nem ropogós, és önmagában kóstolva lehet érezni, hogy karfiolalapú, viszont a feltéttel annyira hangsúlytalanná válik mindez, hogy csak a finom, gazdag, olaszos ízek dominanciáját fogod észlelni. 

A pizza kb. 780 kcal-t tartalmaz, nekem ennek a fele elég egy főétkezésre, így a 390 kcal bevitele egy ebédre eléggé optimális. Fehérjében dúskál, viszont sajnos zsírokban sem igazán szegény, ezt vedd figyelembe, ha diétázol.

Nagyon kíváncsi vagyok, tetszett-e, szerintem bombabiztos a recept. ;) Írd meg a véleményedet kommentben!

bkalairas.png

A bejegyzés trackback címe:

https://balanszkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr714067165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BahariAnna 2019.08.18. 18:30:12

Először is szeretném megdicsérni, hogy milyen fantasztikus képeket csinálsz az ételekről, amiket készítesz. Persze sokat segít rajta azt is, hogy mennyire ízlésesen készíted el őket. Picit több szabadidőm van, nemrég mondtam fel és 1 hónapot pihenek, ezt arra szentelem, hogy picit a súlyommal is törődjek, de imádok enni.. ezért nézek finom ,de nem túl hízlaló recepteket. gratulálok a bloghoz!

Egyébként spórolni is nagyon szeretek, mert minek vegyek meg valamit drágábban ha picit odafigyeléssel meg tudom vásárolni kevesebbért? www.ujsagomat.hu/penny-market/ Nemrég találtam ezt az oldalt, fent van az összes szórólap, amit amúgy a postaládádba kapnál.

Kontakt

 balanszkaland@gmail.com

Gyere Facebookra is! ;)

Betonlabor

9.png

Instagram

süti beállítások módosítása