Pompás müzlikockák házilag

Szuperfinom, kis étkezésre vagy desszertnek való müzlikockák, telítetlen, azaz értékes és szükséges zsírok forrása. A legegyszerűbb, dobozba pakolós-táskába dobós vésztartalék, ami kiszámíthatatlannak ígérkező napokon nagyon jól jöhet. Hamar elkészül, sokáig eláll, viszont vigyázat: fennáll a rájárás veszélye. Persze, inkább erre járjunk rá, mint a nugátszeletre. ;)

Figyelem, az ízlelőbimbók megzavarására alkalmas képsorok következnek.

3_7.png

Hozzávalók

  • 90 g teljes kiőrlésű zabpehely
  • 8 g napraforgó mag
  • 15 g mandula
  • 15 g szezámmag
  • 25 g törökmogyoró
  • 30 g kesudió
  • 40 g méz
  • 25 g kókuszolaj
  • + opcionális: a csorgatáshoz 20 g 81% kakaótartalmú étcsokoládé és 1 kk. kókuszolaj

Minden mag natúr, tehát sótlan és minden egyéb ízesítéstől mentes. Több- vagy másfélével is működik a recept, a mennyiségek megtartása mellett!

 

Elkészítés

A nagyobb magvakat (mandula, törökmogyoró, kesudió) aprítóban törd durvára, de megfelel az is, ha egy zacskón keresztül húsklopfolóval rájuk suhintasz párat. Tegyél minden hozzávalót egy tálba, kanállal alaposan (!) keverd össze, jusson mindenhova a mézből és a kókuszolajból, mert ez fogja összetartani. 

1_12.png

Töltsd őket apró formákba, tetejüket vizes kézzel jól préseld le. 180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréses funkcióval süsd kb. 15 percig. (Minden sütő más, elsőre érdemes a 10. perctől figyelni, nehogy odakapjanak, mert az égett magnak nincs túl jó íze.)

Hagyd teljesen kihűlni, ezután borítsd ki a kockákat/szeleteket tálcára. Gőz felett olvaszd meg a csokoládét a kókuszolajjal, és csorgasd rá. Ezt el is hagyhatod, de nagyon szépek és még finomabbak tőle. Ha csokitalpat szeretnél készíteni, akkor kétszeres mennyiségű mázat olvassz.

2_9.png

Nekem 17 kis kockám lett ebből a mennyiségből (ez persze függ az általad használt formától). 100 g-ban hozzávetőlegesen 512 kcal, 12 g fehérje, 38 g szénhidrát és 34 g zsír van, szóval nem érdemes befalni egyszerre, bár nem volna nehéz. :) (100 g a képen látható kockákból kb. 6 db)

Készítettél már házilag müzliszeletet?

bkalairas.png

A bejegyzés trackback címe:

https://balanszkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr1814084915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2018.09.02. 09:44:49

szia,

mit javasolsz méz (cukor, invertcukor, datolya, etc.) helyett, ami összetartja a cuccot, de nem édes(!)? ez a bajom az összes müzliszelettel, édesek. tojásfehérje?

Balanszkaland 2018.10.09. 17:52:39

@mildi: Szia Mildi! Ne haragudj, hogy ilyen későn válaszolok, valahogy elkerülte a figyelmemet a kommented. A leturmixolt datolya biztosan jó lenne, de ugye az is édes, ahogy írtad. Megpróbálnám a kókuszolaj mennyiségét növelni, ettől viszont a zsírtartalma lesz magasabb, de szerintem összetartaná. A felvert tojásfehérje is jó variánsnak tűnik. Sajnos más ötletem nincs. :/

Kontakt

 balanszkaland@gmail.com

Gyere Facebookra is! ;)

Betonlabor

9.png

Instagram

süti beállítások módosítása