Nem a leggyorsabb krémleves, hiszen egyrészt a karalábé viszonylag sok főzési időt igényel, másrészt kétféle levesbetétet is készítettem hozzá, viszont nagyon megéri egy kicsit bíbelődni vele, és esetleg azoknak a családtagoknak, vendégeknek is feltálalni, akik a reform ízeket ördögtől valónak gondolják. ;)
Kisétkezések becsületes megtartásával önmagában is jól lehet lakni vele, de ha hosszú időn át nem eszel, akkor készíts hozzá egy második fogást.
◼️ Elkészítési idő: kb. 1 óra
◼️ Adag: 6 dl leves, azaz 2 adag
Hozzávalók
A krémleveshez
- 2 karalábé
- sómentes ételízesítő
- Himalája só
- bors
- 1 dl rizs főzőkrém
- 1 tk. kapor
A levesbetétekhez:
- 10 dkg laskagomba
- Himalája só
- kókuszolaj
- bors
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1 ek. Graham-liszt
- 1 csipet fokhagymapor
- 1 csipet borsikafű
Elkészítés
A karalábét hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra. Főzd puhára vízben a sóval, a borssal és az ételízesítővel. Szűrd le, a főzővízből fogj fel 3 dl-t. Öntsd turmixgépbe a karalábéval, majd turmixold le. Ezután töltsd vissza a fazékba, forrald össze a rizs főzőkrémmel, és a végén add hozzá a szárított kaprot.
A laskagombát aprítsd fel egészen kicsire, dobd kókuszolajjal kikent serpenyőbe, sózd, borsozd és add hozzá a fokhagymaport és a borsikafüvet. Egy kis vízzel párold készre, ha már megpuhult, forrald el a levét és piríts oda neki egy kicsit.
A hagymát karikázd fel, forgasd Graham-lisztbe és 1 ek. kókuszolajon pirítsd meg.
A levesbetétekkel csak tálaláskor szórd meg a krémes karalébét, mivel ha megázik benne a hagyma, akkor felpuhul. A gomba nagyon jól harmonizál vele, a hagyma pedig a pikáns ízt szolgáltatja ehhez az ételhez.
Diétába is beilleszthető, mivel alacsony kalóriatartalmú étel (kb 250 kcal/adag).
Ha kipróbálod, írd meg kommentben, ízlett-e.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.