Kapros karalábé krémleves pirított hagymával és laskagombával

Nem a leggyorsabb krémleves, hiszen egyrészt a karalábé viszonylag sok főzési időt igényel, másrészt kétféle levesbetétet is készítettem hozzá, viszont nagyon megéri egy kicsit bíbelődni vele, és esetleg azoknak a családtagoknak, vendégeknek is feltálalni, akik a reform ízeket ördögtől valónak gondolják. ;)

Kisétkezések becsületes megtartásával önmagában is jól lehet lakni vele, de ha hosszú időn át nem eszel, akkor készíts hozzá egy második fogást.

1_1.png

◼️ Elkészítési idő: kb. 1 óra

◼️ Adag: 6 dl leves, azaz 2 adag

Hozzávalók

2_1.png

A krémleveshez

  • 2 karalábé
  • sómentes ételízesítő
  • Himalája só
  • bors
  • 1 dl rizs főzőkrém
  • 1 tk. kapor

A levesbetétekhez:

  • 10 dkg laskagomba
  • Himalája só
  • kókuszolaj
  • bors
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 ek. Graham-liszt
  • 1 csipet fokhagymapor
  • 1 csipet borsikafű

 

Elkészítés

A karalábét hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra. Főzd puhára vízben a sóval, a borssal és az ételízesítővel. Szűrd le, a főzővízből fogj fel 3 dl-t. Öntsd turmixgépbe a karalábéval, majd turmixold le. Ezután töltsd vissza a fazékba, forrald össze a rizs főzőkrémmel, és a végén add hozzá a szárított kaprot.

A laskagombát aprítsd fel egészen kicsire, dobd kókuszolajjal kikent serpenyőbe, sózd, borsozd és add hozzá a fokhagymaport és a borsikafüvet. Egy kis vízzel párold készre, ha már megpuhult, forrald el a levét és piríts oda neki egy kicsit.

A hagymát karikázd fel, forgasd Graham-lisztbe és 1 ek. kókuszolajon pirítsd meg.

A levesbetétekkel csak tálaláskor szórd meg a krémes karalébét, mivel ha megázik benne a hagyma, akkor felpuhul. A gomba nagyon jól harmonizál vele, a hagyma pedig a pikáns ízt szolgáltatja ehhez az ételhez. 

3.png

Diétába is beilleszthető, mivel alacsony kalóriatartalmú étel (kb 250 kcal/adag).

Ha kipróbálod, írd meg kommentben, ízlett-e. 

bkalairas.png

A bejegyzés trackback címe:

https://balanszkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr9314034176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kontakt

 balanszkaland@gmail.com

Gyere Facebookra is! ;)

Betonlabor

9.png

Instagram

süti beállítások módosítása