Fűszeres, ízekben gazdag finomság, ami lehet laktató reggeli, de a sós kínálni valók sorába is bátran beállíthatod, mert a kinézete ínycsiklandozó, így szépen fog mutatni a vendégváró asztalon.
◼️ Elkészítési idő: kb. 1 óra (ebből sütési idő: 30 perc)
◼️ Adag: 6 db minitorta
Hozzávalók
- 1 konzerv csicseriborsó*
- 3 ek. rizs főzőkrém (Alpro)
- 1 tojás
- 1 ek. teljes kiőrlésű rozsliszt
- 4 dkg zsírszegény, magas hústartalmú sonka
- 5 dkg light trappista sajt
- 1 db csiperkegomba
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 kk. útifűmaghéj
- fél vöröshagyma (vagy egy kicsi)
- Himalája só
- bors
- fokhagymapor
- sómentes ételízesítő
*Cirio konzervet használtam, mert ebben a csicseriborsón kívül csak só és víz van, egyéb összetevő nincs. Leszűrés után 235 g borsó maradt, ez a mennyiség szükséges a recepthez.
Elkészítés
A csicseriborsót tedd szűrőre, alaposan mosd át, és csepegtesd le róla a vizet. Add hozzá a tojást, a darabokra vágott vöröshagymát és a főzőkrémet, majd késes aprítóban pürésítsd. Öntsd ki egy tálba a masszát, keverd hozzá a fűszereket, az útifűmaghéjat, a rozslisztet és a kókuszolajat, majd forgasd össze a felaprított sonkával. Töltsd meg vele egy szilikonforma (muffin is jó) kapszlijait, a tetejét borítsd be a lereszelt sajttal, és mindegyikre helyezz egy-egy gombaszeletet, amiket hints meg külön egy kis sóval.
Told 180 °C-os sütőbe. 20 percig süsd alsó-felső programon, majd kb. még 10 percre állítsd be a légkeverést, hogy a külseje ropogósra piruljon.
Reggelire salátaágyon tálaltam, és két db minitortával tökéletesen jól laktam, úgyhogy szerintem kiadós és kalóriaszegény étel. Ha vegetáriánus fogássá szeretnéd alakítani, a sonkát cseréld le egy zöldségre vagy egyszerűen hagyd ki.
Ha elkészítetted, írd meg kommentben, hogy ízlett.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.