Mini csicseriborsó tortácskák reggelire vagy vendégvárónak

Fűszeres, ízekben gazdag finomság, ami lehet laktató reggeli, de a sós kínálni valók sorába is bátran beállíthatod, mert a kinézete ínycsiklandozó, így szépen fog mutatni a vendégváró asztalon.

1_1_2.png

◼️ Elkészítési idő: kb. 1 óra (ebből sütési idő: 30 perc)

◼️ Adag: 6 db minitorta

Hozzávalók

2_4.png

  • 1 konzerv csicseriborsó*
  • 3 ek. rizs főzőkrém (Alpro)
  • 1 tojás
  • 1 ek. teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 4 dkg zsírszegény, magas hústartalmú sonka
  • 5 dkg light trappista sajtcsicseriborso.png
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 1 kk. útifűmaghéj
  • fél vöröshagyma (vagy egy kicsi)
  • Himalája só
  • bors
  • fokhagymapor
  • sómentes ételízesítő

*Cirio konzervet használtam, mert ebben a csicseriborsón kívül csak só és víz van, egyéb összetevő nincs. Leszűrés után 235 g borsó maradt, ez a mennyiség szükséges a recepthez.

 

Elkészítés

A csicseriborsót tedd szűrőre, alaposan mosd át, és csepegtesd le róla a vizet. Add hozzá a tojást, a darabokra vágott vöröshagymát és a főzőkrémet, majd késes aprítóban pürésítsd. Öntsd ki egy tálba a masszát, keverd hozzá a fűszereket, az útifűmaghéjat, a rozslisztet és a kókuszolajat, majd forgasd össze a felaprított sonkával. Töltsd meg vele egy szilikonforma (muffin is jó) kapszlijait, a tetejét borítsd be a lereszelt sajttal, és mindegyikre helyezz egy-egy gombaszeletet, amiket hints meg külön egy kis sóval.

3_3.png

Told 180 °C-os sütőbe. 20 percig süsd alsó-felső programon, majd kb. még 10 percre állítsd be a légkeverést, hogy a külseje ropogósra piruljon.

4_2.png

Reggelire salátaágyon tálaltam, és két db minitortával tökéletesen jól laktam, úgyhogy szerintem kiadós és kalóriaszegény étel. Ha vegetáriánus fogássá szeretnéd alakítani, a sonkát cseréld le egy zöldségre vagy egyszerűen hagyd ki.

Ha elkészítetted, írd meg kommentben, hogy ízlett.

bkalairas.png

A bejegyzés trackback címe:

https://balanszkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr5514059942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kontakt

 balanszkaland@gmail.com

Gyere Facebookra is! ;)

Betonlabor

9.png

Instagram

süti beállítások módosítása