Ezt a receptet kimondottan azzal a céllal ötöltem ki, hogy számomra is szerethető formát adjak a halnak, amit egyébként többnyire nem kedvelek. A mártás finom, és jót is tesz neki, de bevallom, a maradékot párolt csirkével fogom elfogyasztani.
◼️ Elkészítési idő: kb. 2 óra
◼️ Adag: kb. 7 dl mártás (4 szelet halhoz vagy húshoz elég)
Hozzávalók
- 1 kicsi fehérrépa
- 10 dkg karalábé
- 10 dkg zeller
- 3 db sárgarépa (kb. 40 dkg)
- 1 ek. kókuszolaj
- friss petrezselyem
- 4 ek. rizs főzőkrém
- 1,5 tk. Himalája só
- 1 tk. sómentes ételízesítő
- 2 ek. citromlé
- 4 szem egész bors
- 1 babérlevél
- nyírfacukor ízlés szerint (opcionális)
Elkészítés
A zöldségeket kockázd fel, a kókuszolajon pirítsd le és öntsd fel vízzel. Ízesítsd a sóval, a borssal, a babérlevéllel és az ételízesítővel, és főzd teljesen puhára. Ezután szedd ki belőle a babérlevelet, majd szűrd le, a levét fogd fel, és önts belőle 3 dl-t a turmixgépbe (a többit levesalapként vagy raguhoz is tudod hasznosítani), végül dobd hozzá a zöldségeket.
Miután krémes állagúra turmixoltad, öntsd vissza a fazékba, tépkedj bele néhány petrezselyem levelet, facsarj hozzá citromlevet, és forrald össze a rizskrémmel. Én egy tk. nyírfacukrot is adtam hozzá, mert nem igazán voltak édesek a répák, mindenképpen kóstold meg, neked hogy ízlik.
Egy szelet sóval, borssal, teljes kiőrlésű zsemlemorzsával megszórt és lesütött hallal valamint barna rizzsel ettem, nekem így nem volt az igazi, de halkedvelőknek ezt a verziót is ajánlom megkóstolni.
Ha kevésbé homogén állagúra szeretnéd készíteni, akkor turmixolás helyett csak törd át a zöldségeket botmixerrel.
Apró változtatásokkal könnyedén lehet belőle krémleves vagy köretként fogyasztható zöldségpüré is.
Ha elkészítetted, írd meg kommentben, hogy ízlett.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.