Vadas jellegű mártás natúr halhoz, csirkéhez

Ezt a receptet kimondottan azzal a céllal ötöltem ki, hogy számomra is szerethető formát adjak a halnak, amit egyébként többnyire nem kedvelek. A mártás finom, és jót is tesz neki, de bevallom, a maradékot párolt csirkével fogom elfogyasztani.

3_2.png

◼️ Elkészítési idő: kb. 2 óra

◼️ Adag: kb. 7 dl mártás (4 szelet halhoz vagy húshoz elég)

Hozzávalók

  • 1 kicsi fehérrépa 
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg zeller
  • 3 db sárgarépa (kb. 40 dkg)
  • 1 ek. kókuszolaj
  • friss petrezselyem
  • 4 ek. rizs főzőkrém
  • 1,5 tk. Himalája só
  • 1 tk. sómentes ételízesítő
  • 2 ek. citromlé
  • 4 szem egész bors
  • 1 babérlevél
  • nyírfacukor ízlés szerint (opcionális)

 

Elkészítés

1_5.png

A zöldségeket kockázd fel, a kókuszolajon pirítsd le és öntsd fel vízzel. Ízesítsd a sóval, a borssal, a babérlevéllel és az ételízesítővel, és főzd teljesen puhára. Ezután szedd ki belőle a babérlevelet, majd szűrd le, a levét fogd fel, és önts belőle 3 dl-t a turmixgépbe (a többit levesalapként vagy raguhoz is tudod hasznosítani), végül dobd hozzá a zöldségeket.

Miután krémes állagúra turmixoltad, öntsd vissza a fazékba, tépkedj bele néhány petrezselyem levelet, facsarj hozzá citromlevet, és forrald össze a rizskrémmel. Én egy tk. nyírfacukrot is adtam hozzá, mert nem igazán voltak édesek a répák, mindenképpen kóstold meg, neked hogy ízlik. 

Egy szelet sóval, borssal, teljes kiőrlésű zsemlemorzsával megszórt és lesütött hallal valamint barna rizzsel ettem, nekem így nem volt az igazi, de halkedvelőknek ezt a verziót is ajánlom megkóstolni. 

2_3.png

Ha kevésbé homogén állagúra szeretnéd készíteni, akkor turmixolás helyett csak törd át a zöldségeket botmixerrel.

Apró változtatásokkal könnyedén lehet belőle krémleves vagy köretként fogyasztható zöldségpüré is.

Ha elkészítetted, írd meg kommentben, hogy ízlett.

bkalairas.png

A bejegyzés trackback címe:

https://balanszkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr9414050374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kontakt

 balanszkaland@gmail.com

Gyere Facebookra is! ;)

Betonlabor

9.png

Instagram

süti beállítások módosítása