Nagyon szeretem az édeskés paprikákat sütve, méghozzá úgy, hogy a húsuk még ropogós, de a héjuk már megfonnyadt és lepirult. Ez az étel pont ilyen, csak még meg van pakolva egy halom finom dologgal, mégis mindössze kb. 300 kcal van egy 1 adagban, úgyhogy bátran jöhet mellé egy kicsit testesebb köret, de a hőségben madársaláta jár mellé. ;)
◼️ Elkészítési idő: kb. fél óra
◼️ Adag: 2
Hozzávalók
- 1 nagy pritamin paprika
- 20 dkg sovány, darált pulykahús
- 5 dkg light trappista sajt
- 6 dkg fagyasztott kukorica
- 8 dkg fehér vajbab (mindenmentes konzervből)
- 3 ek. (kb. 10 dkg) hámozott paradicsom paradicsomlében (mindenmentes konzervből)
- 1 kk. nyírfacukor
- 1 tk. útifűmaghéj
- 1 tk. sómentes ételízesítő
- Himalája só
- bors
- petrezselyem
- 1 ek. kókuszolaj
Elkészítés
A darált húst a kukoricával kókuszolajon pirítsd le, add hozzá a sót, a borsot és az ételízesítőt. Mikor megpuhultak, keverd bele a fehérbabot, a paradicsomot, az útifűmaghéjat és a nyírfacukrot, majd forrald össze.
A paprikát mosd meg, vágd ketté, szedd ki a magházat és ütögesd ki belőle az összes magot. Töltsd meg őket a húsos raguval, és told 200 °C-ra előmelegített sütőbe 10 percre. Vedd ki, szórd meg a lereszelt sajttal, és tedd vissza kb. 5 percre, míg a paprika héja egy kis színt kap, és megolvad rajta a sajt. Még melegen hintsd meg aprított petrezselyemmel, ez inkább a látványt szolgálja.
Igazi könnyű, nyári ebéd vagy vacsora, ami rostokban gazdag, kalóriaszegény, ennél fogva diétába is beilleszthető. Ha szaftosabban szeretnéd fogyasztani, készíts hozzá egy joghurtos öntetet.
Neked mi a kedvenc kánikulafogásod?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.