Töltött, sült paprika

Nagyon szeretem az édeskés paprikákat sütve, méghozzá úgy, hogy a húsuk még ropogós, de a héjuk már megfonnyadt és lepirult. Ez az étel pont ilyen, csak még meg van pakolva egy halom finom dologgal, mégis mindössze kb. 300 kcal van egy 1 adagban, úgyhogy bátran jöhet mellé egy kicsit testesebb köret, de a hőségben madársaláta jár mellé. ;)

2_2.png

◼️ Elkészítési idő: kb. fél óra

◼️ Adag: 2

Hozzávalók

  • 1 nagy pritamin paprika
  • 20 dkg sovány, darált pulykahús
  • 5 dkg light trappista sajt
  • 6 dkg fagyasztott kukorica
  • 8 dkg fehér vajbab (mindenmentes konzervből)
  • 3 ek. (kb. 10 dkg) hámozott paradicsom paradicsomlében (mindenmentes konzervből)
  • 1 kk. nyírfacukor
  • 1 tk. útifűmaghéj
  • 1 tk. sómentes ételízesítő
  • Himalája só
  • bors
  • petrezselyem
  • 1 ek. kókuszolaj

 

Elkészítés

A darált húst a kukoricával kókuszolajon pirítsd le, add hozzá a sót, a borsot és az ételízesítőt. Mikor megpuhultak, keverd bele a fehérbabot, a paradicsomot, az útifűmaghéjat és a nyírfacukrot, majd forrald össze. 

1_2.png

A paprikát mosd meg, vágd ketté, szedd ki a magházat és ütögesd ki belőle az összes magot. Töltsd meg őket a húsos raguval, és told 200 °C-ra előmelegített sütőbe 10 percre. Vedd ki, szórd meg a lereszelt sajttal, és tedd vissza kb. 5 percre, míg a paprika héja egy kis színt kap, és megolvad rajta a sajt. Még melegen hintsd meg aprított petrezselyemmel, ez inkább a látványt szolgálja.

3_1.png

Igazi könnyű, nyári ebéd vagy vacsora, ami rostokban gazdag, kalóriaszegény, ennél fogva diétába is beilleszthető. Ha szaftosabban szeretnéd fogyasztani, készíts hozzá egy joghurtos öntetet.

Neked mi a kedvenc kánikulafogásod?

bkalairas.png

A bejegyzés trackback címe:

https://balanszkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr9014043162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kontakt

 balanszkaland@gmail.com

Gyere Facebookra is! ;)

Betonlabor

9.png

Instagram

süti beállítások módosítása